Ārstnieciskais pedikīrs – ceļā uz veselām un skaistām pēdām

pieejams ārstnieciskais pedikīrs

Sakopt pēdas ir ne mazāk svarīgi kā parūpēties par rokām. Lai arī ikdienā pēdas paliek citu skatiem apslēptas apavos, tomēr tās mūs spēj ietekmēt pat vairāk kā varētu iedomāties… Austrumu medicīnā pēdas tiek uzskatītas par visa organisma iekšējās veselības spoguli. Gan uz plaukstām, gan pēdām atrodas visu iekšējo orgānu punkti. Lai izvairītos no dažādām nevēlamām saslimšanām vai vienkārši sakoptu pēdiņas, papildus pēdu masāžai ieteicams arī pedikīrs. Mūsdienās ir pieejams ārstnieciskais pedikīrs, kas parūpēsies kā par pēdu veselību, tā arī to vizuālo pievilcību. Par to vairāk pastāstīšu šajā rakstā.

Ārstnieciskais pedikīrs

Ārstnieciskais pedikīrs nav tikai kāju sakopšana, bet gan arī ārstniecības metode. Iespējams sākumā tas var likties jocīgi, taču podologa specialitātē ir tieši pēdu veselība. Speciālists veic dažādas procedūras atkarībā no problēmas un katrai no tām piemeklē labāko risinājumu. Ja kaut kas pēdu veselībā dara raizes, vislabāk vērsties tieši pie podologa. Tā var būt varžacs, kārpa, sēnīte vai vienkārši nepievilcīga izskata sabiezējums. Un nav noslēpums, ka paša spēkiem izārstēt slimību var izvērsties neiespējamajā misijā, īpaši jau tad, ja jāārstē sēnīte, kas ir viena no izaicinošākajām saslimšanām, kuras ārstēšanas kurss var aizņemt pat gadu. Tomēr jārēķinās, ka ar pašmāju neefektīvajām metodēm tas var nozīmēt cīņu vairāku gadu garumā. Kāpēc gan neietaupīt sev šīs pūles un sirdssāpes?

Ko dara podologs?

  • Veic pēdu ārstniecisku aprūpi;
  • Veic nagu ārstniecisku aprūpi;
  • Kārpu apstrādi;
  • ādas plaisājumu apstrādi;
  • Novērtē pēdu un nagu stāvokli;
  • Veic pēdu izmeklējumus;
  • Ārstē sēnīti, u.c.

Kā jau var pateikt, podologs dara ļoti daudz, un tas viss saistās ar pēdām. Ārstnieciskais pedikīrs ir viena no ārstniecības metodēm, kas palīdz rūpēties par nagu un pēdu veselību. Gadījumā, ja skārusi kāda saslimšana vai infekcija šajā ķermeņa daļā, ārstnieciskais pedikīrs palīdz arī vizuāli mīkstināt bojājumu radīto nepievilcīgo efektu.

Ārstnieciskais pedikīrs – kā tas notiek?

Viss sākas ar konsultāciju pie podologa. Tā nepieciešama, lai speciālists spētu izmeklēt un noteikt diagnozi. Tiek izvērtēts pēdu un nagu stāvoklis kā arī piemērots individuāls plāns ārstēšanai. Otrais solis ir procedūras veikšana. Ārstnieciskā pedikīra procedūra parasti aizņem 40-60 minūtes. Tās laikā speciālists apstrādā pēdas un nagus. Lai sasniegtu vēlamo efektu un rezultātā atbrīvotos no slimības, var būt nepieciešams ārstniecisko pedikīru veikt atkārtoti.

Izmaksas

Cena parasti ir viens no faktoriem, kāpēc cilvēki izvēlas ārstēšanu atlikt vai neveikt vispār. Šajā gadījumā cena nepavisam nav augsta, ja ņemam vērā to, ka pēdas aprūpē speciālists. Izmaksas svārstās no 5 EUR – 25 EUR, viss atkarīgs no nepieciešamās aprūpes vai procedūras. Mazs ieskats cenrādī:

  • 30 min konsultācijas izmaksas ir 10 EUR;
  • Nagu apstrādes izmaksas ir 15 EUR;
  • Ārstnieciskā pedikīra izmaksas ir 25 EUR.

Ārstnieciskais pedikīrs un sēnīte

Vēlos arī dalīties personīgā pieredzes stāstā par pēdu saslimšanu manu tuvāko lokā. Atceros, ka mammas nagi kļuva nepievilcīgi dzelteni vēl tad, kad mācījos pirmajā klasē. Jau tad skats likās tik netīkams, ka nevēlējos uzlūkot mammas pēdas. Un pirkstus atsedzošas vasaras kurpes vēlējos, kaut varētu aizliegt mammai valkāt ar likumu. Viņa man stāstīja, cik šo infekcijas slimību ārstēt ir grūti. Un, ņemot vērā, ka sēnīte no viņas pirkstiem nenozuda arī manas dzīves turpmākos 20 gadus, ticēju, ka tā nudien ir viena ellišķīgi neuzveicama slimība….

Pagājušajā gadā nolēmu mammai uzdāvināt vizīti pie dermatologa un podologa – lai beidzot par visām reizēm viņas pēdas tiktu savestas kārtībā. Iespējams, dziļi zemapziņā šo dāvanu drīzāk vēlējos pasniegt pati sev. Vēlējos, lai mammas pēdas būtu tik pat pievilcīgas kā viņa pati un lai beidzot man nebūtu jāsaviebj seja, ieraugot viņas pēdas pludmales čībās. Kā līdz tam viņa bija šajos gados aizdzīvojusies, es tiešām nezināšu stāstīt… Bet pieļauju, ka viņa nav vienīgais cilvēks, kas sēnītes apkarošanai atmetis ar roku.

Lai arī no tās atbrīvoties ir grūti, tas tomēr nav neiespējami. Manas mammas gadījumā pie vainas patiesībā bija slinkums – lai sēnīti izārstētu, vajadzīga pacietība un neizsīkstoša apņēmība. Mamma diemžēl nebija uz to gatava. Viņa aprobežojās tikai ar ārstniecisko pedikīru un pati uz savu galvu apstrādāja bojātos nagus – tas laikam ir tās latviešu sievietes piemērs, kas vēlas visiem parādīt, ka lieliski pati tiek ar visu galā (pat ja tā nemaz nav). Tomēr, lai rezultāts būtu efektīvs, nepieciešams ievērot visus ārstēšanās nosacījumus.

Mamma turpināja ar iesākto terapiju, ko uzsāka manis atbalstīta un mudināta… Un, tavu brīnumu, izrādījās, ka arī sieviete, kas 20 gadus dzīvojusi ar nagu sēnīti, var atgūt zaudēto pēdu pievilcību… Beidzot viņa piekrita vērsties pie speciālista, lūgt padomu un uzklausīt zinoša un kompetenta ārsta viedokli. Un beidzot viņa noticēja, ka sēnīti no tiesas var izārstēt. Viss, kas bija vajadzīgs – vēlēšanās un stingra norādījumu ievērošana.

Dermatologs nozīmēja 6 mēnešu terapiju, iekšķīgi un ārēji lietojamas zāles, kā arī ārstniecisko pedikīru reizi mēnesī. Mūsdienu medicīna ir progresējusi – nav pat jāatceras tableti ieņemt katru dienu, tikai reizi nedēļā. Pēc 3 mēnešiem vajadzēja atrādīties – lai dermatologs pārliecinātos par to, kā noris ārstniecības gaita. Pusgada laikā pusmūža problēma izrādījās atrisināta….

Kas veic ārstniecisko manikīru?

Mammai izvēlējos J. Ķīša estētiskās dermatoloģijas klīniku http://dermatologs.com/ – mājas lapā redzama visa informācija par procedūrām un to izmaksām. Caur to iespējams arī attālināti pierakstīties vizītei, kā arī saņemt atgādinājumu par pieraksta laiku.

Mēs visi varam būt tikai laimīgi, ka mūsdienu medicīna ir tik tālu attīstījusies. Mums vairs nav jāuztraucas par daudzu slimību ārstēšanu vai speciālistu kvalifikāciju. Divi no Prof. J. Ķīša speciālistiem:

  • Gunita Brokāne (podologs);
  • Anita Vancāne (podologs).

Kas var veikt ārstniecisko pedikīru?

Ārstniecisko pedikīru var veikt jebkurš cilvēks, nav nekādu ierobežojumu, tikai ja tos nepiešķir pats ārsts. Jo vairāk mēs ievācam informāciju par nepieciešamajām procedūrām, jo drošāk mēs jūtamies, dodoties pie paša speciālista. Viss, ko varu teikt no savas puses – nav jābaidās no cilvēkiem, kuri tikai dos labu un centīsies palīdzēt. Šīs muļķīgās bailes par naudas iztērēšanu, laika nepietiekamību un citām lietām mūs aiztur kļūt veseliem. Lai slinkums, kūtrums un taupība nav iemesls, kas attur parūpēties par pēdu veselību. Lai nebūtu kā manai mammai, kas gaidīja 20 gadus, lai atgūtu savas dievietes pēdiņas…

Kādas iekārtas izmanto ārstnieciskajā pedikīrā?

Vēl viens aspekts, kas būtu jāzina – visas nepieciešamās procedūras tiek veiktas ar speciālu aparatūru – podiatrijas iekārtām. Tās ir aprīkotas ar dažādām funkcijām, kas paaugstina labu rezultātu ieguvi:

  • Augsts rotācijas ātrums;
  • Gaisa padeves funkcija (pēdu un nagu kopšanai);
  • Sūkšanas padeves funkcija (pēdu un nagu kopšanai);
  • Smidzināšanas padeves funkcija (pēdu un nagu kopšanai);
  • u.c.

Podologi ir speciāli apmācīti kā rīkoties ar šīm podiatrijas iekārtām, tāpēc par to nav jāuztraucas. Vienīgais, par ko varat uztraukties – kā ātrāk tikt pie ārsta palīdzības.

Uztraukumam nav pamata arī par inficēšanos ar kādu citu slimību no iepriekšējiem pacientiem, jo iekārtas un instrumenti tiek dezinficēti speciāli veidotā un īpašā autoklāvā.

Mamma par ārstēšanos no sēnītes un tās laikietilpību runāja teju visu manu apzināto mūža laiku. Tas liek aizdomāties par cilvēku dabu, kurai raksturīgi visu pārāk daudz pārdomāt, novilcināt un izvairīties no aktīvas rīcības. Cik gan grūti var būt nosēdēt podologa krēslā un mierīgi relaksēties, kamēr tiek veikts ārstnieciskais pedikīrs?

Nav šaubu, ka gadījumā, ja esat nonākuši situācijā, kad jādodas pie podologa, tad tieši tas arī jādara! Lai ārstēšanu būtu iespējams sākt ātrāk, ātrāk atveseļotos un iegūtu labākus rezultātus, nav jāgaida uz zilu debesu brīnumu – visu paveiks podologs, ja vien jūs to ļausiet. Tas noteikti būs efektīvāk kā 20 gadus gaidīt, kad infekcija pazudīs pati no sevis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *