Smaržu vieta mūsu ikdienā

smarzas interneta

Visos laikos smaržām mūsu dzīvēs ir bijusi īpaša vieta. Sākot no tām, kas sastopamas virtuvē, dārzā un pļavā, turpinot ar tām, kas sastopamas flakoniņos un pudelītēs, paredzētas gan pavedināšanai, gan sevis lutināšanai, iepriecināšanai un atmosfēras radīšanai. Smaržu vēsture ir sena un saistoša. Zinātāji teic, ka smaržas radušās jau akmens laikmetā, taču tās netika izmantotas mūsdienu izpratnē un veidā. Tās bija piedeva ēdienam (līdzīgi kā tagad izmantojam dažādus smaržaugus un garšaugus ar specifisku aromātu, lai pagatavotu īpašu un neatkārtojamu maltīti). Smaržām, ceļojot pa pasauli, un, nonākot arābu un persiešu redzeslokā, tām bija lemts pārtapt par aromātiem, kādus zinām un izmantojam arī mūsdienās. Tolaik augstdzimušas dāmas izmantoja smaržu eļļas. Daudzus gadsimtus vēlāk radās šķidrās smaržas, kas radītas 1709. gadā, ieguva īpašu popularitāti un tika dēvētas par odekolonu.

Mūsdienās smaržu pasaule attīstījusies jau tik tālu, ka iespējams iegādāties gan smaržas, gan odekolonus, gan tualetes ūdeņus, smaržu eļļas un vēl un vēl. Tās iespējams iegādāties par internetā, pasūtot no dažādiem katalogiem, attiecīgos veikalos. Smaržu iegāde internetā vairs nav nekas neparasts, pat nevarot šādā veidā pasmaržot izvēlētās smaržas – aromātu apraksti it tik pilnīgi un bagātīgi, ka, ja nedaudz orientējamies smaržu pasaulē un zinām, kādi aromāti ir patīkamāki un piestāv labāk, spējam izvēlēties arī pēc apraksta. Dažādu interneta veikalu piedāvājumu klāsts ir tik plašs un bagātīgs, ka varam atrast un iegādāties aromātus, kas citur sastopami retāk. Interneta veikala 220.lv smaržu un aromātu piedāvājums ir tik plašs, ka tur sastopamas gan klasiskie “Chanel” aromāti, gan ekstravagantie “Dior” un “Dolce & Gabbana” parfīmi. Atrodami arī sportiskākie “Esprit” un “Guess” parfīmi. Un šeit var uzskaitīt tikai ļoti nelielu daļu, no visiem sastopamajiem.

Lai nu kā arī iegādājamies smaržas, un kādu aromātu izvēlamies – kā teikusi modes dāma Koko Šanele “Smaržas ir neredzams, bet neaizmirstams un nepārspējams modes aksesuārs, kas vēsta par sievietes ierašanos, un atgādina par viņu tad, kad viņa jau ir prom”. Būtiski atcerēties, ka būtisks smaržu lietošanas noteikums – nedrīkst pārcensties, jāizvēlas tādas smaržas, kas ļauj justies labi un patīkami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *